zaterdag 23 november 2013

Fruitsoorten die goed zijn voor je huid

Fruit is ontzettend goed voor je huid. Even op een rijtje wat waar goed voor is:
Drinks

Banaan

Banaan werkt verzachtend voor droge plekken zoals je knieën en je ellebogen. Prak een banaan en meng dit met een theelepel honing. Smeer dit op deze plekken en voilá: zachte knietjes en ellebogen!
Bananenschil werkt kalmerend voor rode plekken van bijvoorbeeld acné. Wrijf deze plekken een paar keer per week in met de binnenkant van de bananenschil. 
Gezichtsmasker met banaan:
Voedend masker (droge huid);
  1. Prak een rijpe banaan
  2. Meng de banaan met één theelepel honing en één theelepel yoghurt
  3. Breng het mengsel aan op een gereinigde huid.
  4. Laat het masker een kwartier inwerken.
  5. Spoel af met lauwwarm water.

Appel

Appels bevatten veel stoffen die de huid verstevigen en jong houden. De beste soorten daarvoor zijn Red Delicious en Granny Smith. Eet ze met schil of rasp het, meng het met wat honing en gebruik het als masker.
BW Color

Citroen

Citroenen bevatten heel veel vitamine C, werken reinigend en ontgiftend. Door met de binnenkant van de schil over je huid te wrijven kan je sproeten en pigmentvlekjes oplichten. 

Sinaasappel

Sinaasappel werkt kalmerend en ontstressend. Ook zorgt het voor een stevige huid en tegen kloofjes, rimpels en een vette huid 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hey! Ik vind het heel leuk als je een reactie plaatst! Dit kan een tip zijn, een opmerking of een vraag. Laat je reactie hieronder achter en ik zal (als het kan) reageren! Xxx